Mrak-Taritaš: Hrvatska u EU treba biti igrač, a ne promatrač

Posted on

Autor: I.I./Hina Izvor: tportal.hr


Predsjednica Građanskog liberalnog saveza (GLAS) i kandidatkinja Amsterdamske koalicije na europarlamentarnim izborima Anka Mrak-Taritaš poručila je u petak kako se u nedjelju bira budućnost Hrvatske u okviru Europske unije kao i da Hrvatska u EU treba biti igrač, a ne promatrač

‘Važno je 26. svibnja izići na izbore za EU Parlament, jer se 75 posto odluka donosi u Bruxellesu, a svaka država, koja je članica EU, treba odlučiti želi li biti igrač, ili promatrač’, izjavila je u Osijeku.

Do sada smo, mišljenja je, bili promatrači i gledali kako stvari prolaze pored nas. ‘Moramo biti igrač, igrati ruku pod ruku, s ostalim zemljama, vezano uz niz svari i onda ćemo se dobro osjećati’, ustvrdila je. Smatra kako ‘ne smijemo misliti da su Bruxelles i EU negdje drugdje’, jer su građani Hrvatske, ujedno i građani Europe i tako se trebamo ponašati. Nezadovoljna je i s dinamikom povlačenja sredstava iz EU fondova, po čemu je, tvrdi, Hrvatska na samom dnu.

To se događa kad s klupe gledate kako se drugi igraju. Morate ući na teren i pokazat da znate, hoćete i možete, kazala je Mrak-Taritaš upozorivši kako je Hrvatska uspjela povući i realizirati samo 17 posto sredstava iz EUfondova što je, ističe, premalo. ‘Moramo biti spremni za projekte. Ne idu nama projekti zato što je netko drugi kriv, uvijek smo krivi mi, jer se nismo dobro pripremili i nismo dobro odradili posao’, poručila je Mrak-Taritaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *