Beus Richembergh za N1: Počela je igranka, Vlada se trese

Posted on

Autor: N1 Hrvatska Izvor: N1


Zastupnik GLAS-a, Goran Beus Richembergh, za N1 je komentirao ostavku ministra državne imovine, Gorana Marića.

“Počela je igranka, Vlada se trese, ovo je vjerojatno jedna od posljedica medijskog pritiska i onoga što se radi u Saboru i parlament je postao dosta krupno poprište rasprave o Vladi. Premijer po svaku cijenu želi izbjeći rasprave o Vladi i nastoji da ministri sami podnesu ostavke”, rekao je Beus Richembergh.

“To je posljedica obrasca ponašanja vladajuće stranke za koji smo mislili da ne postoji od trenutka uhićenja Ive Sanadera. I dalje je korupcija broj jedan tema u svim analizama u Hrvatskoj i pokazuje se da Plenković nije dobro birao svoj kabinet, jer nije provjerio o kakvim se ljudima radi”, rekao je Beus Richembergh.

“Plenković mora ozbiljno i hitro raditi ako želi spasiti svoj kabinet”, kazao je zastupnik GLAS-a, dodavši da je premijer u problemu jer ni koalicijski partneri nisu bez repova.

Podsjetimo, ministar Marić ostavku je podnio nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

“Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine. Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata”, rekao je Marić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *