“Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika”

Posted on

Autor: N1 Hrvatska Izvor: N1


Nakon HVIDRA-inog novog priopćenja o Miloradu Pupovcu, upitali smo GLAS-ovog Igora Kolmana koliko su po poziciju Andreja Plenkovića opasni udari koji mu dolaze od strane desnice.

Hoće li desnica s boka ‘udariti’ Andreja Plenkovića i narušiti mu poziciju?

“Očito je da to pokušavaju. Nikad nisamo imali situaciju da su sukobi u HDZ-u tako otvoreni, bez rukavica, dosad su to uvijek uspijevali zadržati u kući. Postoji tu ta gotovo ustašofilna desnica… to su ljudi koji koketiraju s izvan HDZ-ovskim desničarskihm pokretima.

No, ima i druga, uvjetno je nazovimo, desnicom. Predvodi je Davor Ivo Stier s konzervativnom idejom jedne ozbiljne demokršćanske stranke, koja se riješila korupcije te koja je bez destruktivnog ultranacionalizna.

U tom smislu, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika. Obojica su racionalni političari, imajući na umu da im je neprijatelj zapravo zajednički, ta ultradesnica – postoji otvoreni prostor suradnje između njih dvojice i u toj situaciju čini mi se najracionalnije rješenje da postignu neku vrstu dogovora i zajedno ‘eliminiraju’ nacionalistički radikalni HDZ, jer taj HDZ uvijek gubi izbore”, smatra Igor Kolman, predsjednik Programskog vijeća GLAS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *