Odbijenica Anke Mrak Taritaš Škori i HNS-u: ‘Dva smo svijeta različita, za njih apsolutno nema mjesta’

Posted on

Autor: Adrian De Vrgna Izvor: rtl.hr


Šefica GLAS-a poručila je da takvima nije mjesto u Restart koaliciji

Izborna kampanja službeno još nije počela, a već je krenulo žestoko. Spominju se djeca, žene, majke…

“Već sada su prijeđene granice dobrog ukusa. Kad se krenu djeca spominjati, to je nešto što je apsolutno zastrašujuće. Pogledajmo druge zemlje, djeca se nikad ne spominju. Mi smo tek u pretkampanji, 2. lipnja će se objaviti službena kampanja, stvari će postati gore. Svatko bi trebao voditi računa o tome što kaže. Kad ste u tom političkom ringu i kad se odlučite nabacivati blatom, svi su blatni, a tko je počeo prvi, to više nikoga ne zanima”, rekla je u RTL-u Danas predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš i upozorila kako je žestokom retorikom prvi počeo premijer Andrej Plenković.

Upravo je Plenković rekao da bi Miroslav Škoro bio vrhunski partner SDP-u, odnosno Restart koaliciji, da je on pomogao Zoranu Milanoviću da postane predsjednik. Takav rasplet događaja Mrak Taritaš smatra nemogućim.

“Zoran Milanović je pobijedio zato što je bio dobar kandidat, a Kolinda Grabar-Kitarović je učinila sve da te izbore izgubi. HDZ bi s njom trebao vidjeti zašto je to tako. Suradnja Škore i SDP-a, Restart koalicije je apsolutno nemoguća, to su dva svijeta. HDZ i Škoro su isto društvo, i premijer je nedavno rekao da su neko vrijeme bili u istom autobusu u kampanji jednog predsjedničkog kandidata. Mi sa Škorom, ljudima oko njega, počevši od Željke Markić, Suverenista, mi s njima zaista nemamo što raditi”, rekla je Mrak Taritaš.

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar rekao je kako svoju stranku i u budućnosti vidi u Vladi. S HDZ-om ili SDP-om, svejedno. “I ta su vrata zatvorena”, kaže Mrak Taritaš.

“HNS je krenuo svojim putem i tim putem treba nastaviti. Za njih nema mjesta aspolutno”, jasna je šefica GLAS-a.

Upitana zašto misli da bi Davor Bernardić bio bolji premijer od Andreja Plenkovića, Mrak Taritaš je odgovorila: “Gospodinu Plenkoviću je prošao rok trajanja. Pogledajte način na koji nema strpljenja, daje obećanja, a od reformi nema ni ‘r’. Gospodin Bernardić ima apsolutno pravo, ne samo dobiti, nego tu priliku i iskoristiti, a za to treba znanja, hrabrosti i odlučnosti”.

“Restart koalicija će svoj program”, rekla je Mrak Taritaš, “predstaviti u srijedu”. O izbornim listama još pregovaraju. “Želimo s najboljom momčadi izaći na teren. Nama je cilj da maknemo HDZ jer su se pokazali nesposobnima. Pokazali su se nesposobnima i prilikom potresa u Zagrebu i za vrijeme epidemije u cijeloj zemlji”, rekla je.

Jednom je već bila protukandidatkinja Milanu Bandiću, misli li opet iduće godine?

“To ću još malo promatrati, vidjeti. Idemo ostvariti konačni cilj, da HDZ maknemo s vlasti i da jedna pristojna, liberalna, lijevograđanska opcija ima priliku. Isto vrijedi i za izbore u Zagrebu. Potres je pokazao razmjere štete koju je svojim nečinjenjem prouzročio Bandić i pokazao je jedan ignorantski pristup premijera zemlje koja predsjeda Europskom unijom, glavnim gradom te zemlje, to je grad u kojem je on rođen i odrastao, a pokazao je da ga za građane Zagreba jednostavno nije briga. Mi još uvijek ne znamo koliko je nekretnina stradalo, koliko se ljudi ne može vratiti…”, odgovorila je Mrak Taritaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *