Mrak-Taritaš o poplavama u Zagrebu: “Ulaže se u spomenike i fontane, a ne u vodu, odvodnju i infrastrukturu”

Posted on

Autor: Hina Izvor: dnevnik.hr


Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš upozorila je u srijedu da je poplava u Zagrebu rezultat nerada i pogrešnog ulaganja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Kad godinama krivo radite ili bolje rečeno kad godinama ne radite, onda u jednom trenutku sve to dolazi na naplatu”, izjavila je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Podsjetila je da bez vode često ostane dio Dubrave i dio Novog Zagreba, koji ostaje i bez grijanja, a otvaraju se i rupe na cestama.

“Nakon što je gradonačelnik na čelu ovog grada u kontinuitetu od 2005. godine i to sve vrijeme ulažete u spomenike, fontane i spomenike svom liku i djelu, ali ne ulažete u ono što je za građane Zagreba važno – u vodu, odvodnju, infrastrukturu, to sve dolazi na naplatu”, upozorila je.

Grad je živi organizam, ističe Mrak-Taritaš, a sustav vodovoda i odvodnje njegov je krvožilni sustav.

Ilica, koju mnogi smatraju glavnom gradskom ulicom, našla se pod vodom za vrijeme velikih kiša koje nisu bile stogodišnje upravo zbog dugogodišnjeg neulaganja i neodržavanja infrastrukture, krivog ulaganja u spomenike, ali i zato što se ne vodi računa o tome da se grad mora razvijati i da ga treba planirati kako treba, navodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *