O Zakonu o obnovi Zagreba: On će jedno vrijeme biti mrtvo slovo na papiru

Posted on

Autor: N1 Hrvatska Izvor: hr.n1info.com


Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica stranke Glas, u Novom danu N1 Televizije komentirala je Zakon o obnovi Zagreb i okolice nakon potresa.

Danas će Sabor glasovati o raspravljenim zakonima, među kojima je i onaj o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji, Hrvatski sabor u petak će zaključiti dvotjednu izvanrednu sjednicu. Tzv. +ženski klub’ kojega čine zastupnice Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković, Pametno Marijana Puljak i Glas Anka Mrak Taritaš.

Mrak Taritaš je u razgovoru s našom Mašenkom Vukadinović u Novom danu objasnila zašto neće dignuti ruku za Zakon. Kaže da su svoje razloge naveli u prvom čitanju, drugom, kao i jučer.

“Ovaj Zakon ima nekoliko slojeva problema. Ako ste neke probleme željeli riješiti hitno, onda je zakon trebao biti hitan i to smo propustili. Ako želite ići u jednu ozbiljnu rekonstrukciju, onda morate shvatiti sve elemente te ozbiljne rekonstrukcije i transformacije grada Zagreba. Ovaj zakon ne daje odgovore”, kaže Mrak Taritaš i dodaje da zakon može stupiti na snagu odmah, ali da se mora još puno toga napraviti da bi se mogao provoditi.

“Imamo Zakon koji će jedno vrijeme biti mrtvo slovo na papiru. Voljela bih da je zakon drugačiji, da ga možemo podržati, da imamo zakon koji će sutra, prekosutra dati neke odgovore, no nažalost takav Zakon nećemo dobiti”, zaključuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *