GLAS ŽESTOKO OPTUŽIO VLADU I STOŽER: ‘Sijete nered paničnim i selektivnim mjerama protiv koronavirusa’

Posted on

Autor: Hina Izvor: net.hr


GLAS: ‘Vlada i Stožer siju nered paničnim i selektivnim mjerama protiv koronavirusa’

HDZ-ova Vlada i Stožer ponovno siju nered i paničnim, promašenim epidemiološkim mjerama pokušavaju riješiti problem koji su izazvali izostankom pravovremene reakcije i zaštitom posebno odabranih, priopćio je u srijedu GLAS.

Prve žrtve su ugostitelji, koji upozoravaju Vladu da bez kompenzacija nove mjere ne mogu preživjeti. Istovremeno, kao i u proljeće kad su se prvi put donosile mjere, Crkva je opet zadnja “na tapeti” pa se tako već tri vikenda zaredom održavaju krizme, bez da se Stožer sjetio propisati obavezu nošenja maski u crkvama, kaže se u priopćenju.

Rigorozne mjere
To su odlučili tek sada, i to nakon što uvode niz rigoroznih mjera za poduzetnike, kao što je ona o jednom gostu na svaka četiri kvadratna metra u ugostiteljskim objektima i obavezni “Covid redari”, koje plaćaju vlasnici.

Pritom se članovi Stožera pozivaju na primjere ostalih europskih zemalja, ali propuštaju reći da se mjere u tim zemljama ne uvode bez kompenzacija, naglašava GLAS. Stožer dodatno pogoršava situaciju i time što najavljuje ukidanje praćenja kontakata i prebacuje tu obavezu na građane koji su pozitivni na koronavirus.

S obzirom na to da Vlada odbija prihvatiti prijedlog da se tijekom samoizolacije građanima isplaćuje puna plaća, bit će zasigurno manje samoizolacija nego ikad, upozorava GLAS u priopćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *