Mrak Taritaš: Plenkoviću je Zagreb kao neželjeno dijete, sve je prepustio Bandiću

Posted on

Autor: Hina Izvor: index.hr

SABORSKA zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš upozorila je da se deset mjeseci od potresa u Zagrebu još nije pomaknula niti jedna opeka niti se išta sustavno obnovilo, nego se sve svelo na pojedinačne privatne aktivnosti.

“Prošlo je deset mjeseci od potresa u Zagrebu, a još se niti jedna opeka nije pomakla niti sustavno obnovila od strane države. Ono što se vidi su aktivnosti pojedinih vlasnika koji više ne mogu čekati”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u saboru.

“Prvo smo čekali Zakon o obnovi, pa osnivanje Fonda za obnovu, pa da se donese prvi program mjera, pa pravilnik. Došao je i novac iz Europske unije za obnovu zgrada javne namjene i sad se opet nešto čeka”, dodala je.

Kazala je da 4000 Zagrepčana još nema toplu vodu ni grijanje, a neki još žive i u kontejnerima.

O Plenkoviću i Bandiću

“Plenković se kao premijer prema Zagrebu odnosi kao prema neželjenom djetetu, sve je prepustio Milanu Bandiću koji paradira i obećava, ali kad treba nešto učiniti, nema rezultata”, ustvrdila je Mrak Taritaš.

Upozorila je i na kompliciraniju dokumentaciju za podnošenje zahtjeva za obnovu, ali i naplatu Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG-a) za pomoći pri podnošenju zahtjeva.

Iako nema točan podatak, kazala je da je od građana dobila informaciju da GSKG po zahtjevu naplaćuje od tri do sedam tisuća kuna.

Mrak Taritaš osvrnula se i na predstojeće lokalne izbore potvrdivši da je upoznata s tim da se s Joškom Klisovićem razgovara o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba. Smatra da bi on bio odličan kandidat te je istaknula kako Glas ima dva moguća scenarija i da će se za jednog od njih odlučiti početkom veljače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *