Glas: Vlada mora osigurati da svi popisivači budu ili cijepljeni ili testirani

Posted on

Autor: I. Ba./Hina Izvor: tportal.hr Photo: screenshot

Iz Građansko-liberalnog saveza (Glas) istaknuli su u ponedjeljak da Vlada – kad je već odlučila da se popis stanovništva provodi usred pandemije – mora osigurati da svi popisivači budu ili cijepljeni ili testirani

U protivnom se, kažu, svjesno ugrožava zdravlje i život građana u u postupku koji im Vlada sama uvjetuje, i to uz prijetnje novčanim kaznama.

Danas, na dan početka popisa stanovništva 2021. iz Glasa su podsjetili kako nadležni dužnosnici, koji su se ovih dana pojavljivali u medijima, uporno ponavljaju da ne mogu tražiti od popisivača ni potvrdu o cijepljenju ni negativan test na koronavirus.

“S obzirom na to da je riječ o poslu koji se obavlja za državu i da su građani dužni popisivače pustiti u domove i s njima provesti određeno vrijeme, to ne može biti točno. Država je dužna učiniti sve da zaštiti svoje građane, a svakako ne smije ona biti ta koja dovodi u opasnost njihovo zdravlje i živote”, poručili su iz Glasa u priopćenju.

Dodali su da su tu posebno izloženi štićenici domova za starije i nemoćne i oni koji boluju od teških ili kroničnih bolesti, budući da mnog od njih ne mogu čak ni izaći na otvoreno i razgovarati s popisivačima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *