Anka Mrak Taritaš: Bahatluk je nazivnik ove Vlade

Posted on

Autor: N1 Hrvatska Izvor: N1 Slika: screenshot


Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš gostovala je u N1 emisiji Novi dan.

Na pitanje hoće li se ispuhati afera ministra uprave Lovre Kuščevića, predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš kazala je: “Ja se nadam da se to neće dogoditi iz jednostavnog razloga, a to što je ova afera s ministrom Kuščevićem otkrila brdo stvari. Ja se pitam morate li biti bahat da biste bili u ovaj vladi ili postanete bahat kada postanete ministar. Kad bi u nazivniku mandata ove Vlade trebalo nešto staviti, to bi bilo bahatluk.”

Na pitanje koliku štetu ova afera radi HDZ-u, Mrak Taritaš je kazala kako Kuščević radi štetu HDZ-u na nekoliko razina

“Samim time što je ministar to radi štetu Vladi i HDZ-u, ali on je i politički tajnik… U ovoj aferi bile su poruke da nije postao ministar onda se ne bi to doznalo, koliko onda ima situacija kad netko ni ne postane ministar”, pita se Mrak Taritaš.

“On je svoju općinu doživljavao da radi što hoće. On je izabran da omogući uvjete za razvoj, a ne da njegova obitelj stekne čim više. Njegova poruka bila je “ja imam puno nekretnina i ne mogu znati sve”, druga njegova poruka mladima je kako se obogatio. Ono što je bila glavna poruka – načelnik sam i mogu što hoću. Ali kad postanem ministar premijer će me zaštititi”.

“Sve afere ministara su činjenice. Nema tu da je netko plasirao, već su to činjenice i to se događa. Nerežišća je mala općina, svi znaju sve”, kazala je Mrak Taritaš.

Predsjednički izbori

“Nema bianco podrške. Za očekivati je da će se Zoran Milanović javiti i onda će šest stranaka Amsterdamske koalicije na svojim stranačkim tijela donijeti odluku… Kad vidite koliko imate predsjedničkih kandidata, ja očekujem da će se javiti još barem dvoje-troje kandidata. Prvi krug ne može dobiti nitko. Bit će žestoka bitka u drugom krugu. Kandidati u svojim izjavama trebaju paziti kako se ne bi zamjerili onima koji bi mogli glasati za njih u drugom krugu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *