Mrak-Taritaš: Nova Vlada – umjesto reorganizacije lakirovka

Posted on

Autor: I. I. / Hina Izvor: tportal.hr


Predsjednica GLAS-a i zastupnica u Hrvatskom saboru Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u četvrtak da se iz najavljenog sastava nove Vlade vidi da je prvi korak u novom mandatu Andrej Plenković počeo lakirovkom, a ne ozbiljnom reorganizacijom

‘Od silnih najava reorganizacije dogodilo se vrlo malo, očito i dalje ne postoji volja ni snaga za bilo kakve ozbiljne zahvate’, upozorila je Mrak-Taritaš u priopćenju dodavši da joj uopće ne pada na pamet upotrijebiti riječ ‘reforma’.

Prije četiri godine osnovali su cijelo novo ministarstvo da bi jedan čovjek mogao biti ministar, a ovaj put imamo samo predstavu, a ne ozbiljno smanjenje broja ministarstava, ustvrdila je Mrak-Taritaš komentirajući Plenkovićevu najavu da će nova Vlada imati 16 ministarstava i četiri potpredsjednika.

Iz primjera Ministarstva branitelja, čije je pripajanje Ministarstvu obrane bilo najavljeno i zvučalo je potpuno logično, vide se dosezi novog-starog hrvatskog premijera.

‘Plenkovića su u samo nekoliko dana, ako ne i sati, uvjerili da Ministarstvo branitelja treba obavezno zadržati. S druge strane, izvan svake pameti čini se spajanje turizma, mladih i sporta’, kaže Mrak-taritaš.

To nije volja za reformama nego nastavak zadovoljavanja pojedinačnih interesa raznih grupacija u HDZ-u, poručila je Mrak-Taritaš dodavši da ‘ulazimo u nove četiri godine zadovoljavanja apetita HDZ-ovaca na račun Hrvatske’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *