Mrak-Taritaš: ‘Odveli su Zagreb u srednji vijek! Zagrebački sustav odvodnje postao je glavni motiv slikovitih duhovitosti naših meteorologa!’

Posted on

Autor: T.Š. Izvor: zagreb.info


“Ovo ljeto Zagrepčani provode gledajući u nebo – hoće li nas zadesiti voda ili vatra? Milan Bandić i svi koji ga drže na vlasti Zagreb su odveli ravno u srednji vijek”, izjavila je danas predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

“Razmjeri nečinjenja i nebrige sa svakom kišom plivaju po cijelom gradu, a zagrebački sustav odvodnje postao je glavni motiv slikovitih duhovitosti naših meteorologa”, rekla je Mrak-Taritaš, upozorivši da se ipak ne radi ni o čemu šaljivom ili duhovitom, nego o žalosnim i opasnim posljedicama zapuštenosti grada i njegove infrastrukture.

“Grad Zagreb je, nakon devedesetih, s Milanom Bandićem prošao još jednu pretvorbu i privatizaciju. Milijarde kuna Zagrepčana nisu potrošene za ono za što su trebale biti, a kuda su otišle tek će trebati istražiti”, upozorila je predsjednica GLAS-a.

“Naravno, precizno kao sat, ovo ljeto nas je dočekao i još jedan požar u CIOS-u, tako da osim vode imamo i vatru”, rekla je Mrak-Taritaš. Naglasila je da je prošlo već 5 mjeseci od potresa, a da je napravljeno puno premalo.

“I gradska uprava i Vlada kao da su na kolektivnom godišnjem – zakon je u prvom čitanju, okvirno se govori o broju zgrada, to je puno premalo”, upozorila je, zaključivši da je
sve što se napravilo bila privatna inicijativa građana koji su potpuno prepušteni sami sebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *