GLAS: ”Mađaron Grlić Radman nastavlja sramotiti Hrvatsku”, Orbana nazvali diktatorčićem

Posted on

Autor: L. R. Izvor: dnevnik.hr


Stranka Glas oštro se obrušila na inoministra Gordana Grlića Radmana.

”Komentirajući otkrivanje spomenika u Mađarskoj koji prikazuje tu državu s dijelovima Hrvatske, ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Goran Grlić Radman izjavio je da se radi o svečanosti koja će biti popraćena otpravnicima poslova. Dakle, umjesto najoštrijim prosvjednim notama i drugim oblicima suprotstavljanja takvim ekscesima susjednih država, naša će diplomacija pretenzije na hrvatski teritorij popratiti prisustvom diplomatskog osoblja”, priopćio je GLAS.

Navode da HDZ-ova Vlada time nastavlja dugi niz dodvoravanja sramoti Europske unije, provincijalnom diktatorčiću Viktoru Orbanu ”u čijem društvu, usprkos pokušajima da nas uvjere u suprotno, izgleda ipak najviše uživaju, u pravom duhu Mađarona 21. stoljeća”.

”Svaki pristojan čovjek i svaka pristojna politika oko Viktora Orbana, rušitelja liberalne demokracije i perfidnog sisatelja novca Europske unije, koju istovremeno potkopava, podigla bi sanitarni kordon, a ne ga opravdavala ili pokazivala razumijevanje. Tim više kad je takvo ponašanje začinjeno sve češćim otvorenim slavljenjem Mađarske koja uključuje značajne dijelove teritorija Hrvatske.

Ništa nas, naravno, od HDZ-ovaca ne čudi. Ali ipak, bilo bi pristojno da, nakon što su u 30 godina ovu državu temeljito opljačkali, a sad se još i ulaguju svakom svom političkom kompanjonu koji se sjeti da bi dio Hrvatske mogao otkinuti, prestanu ljude u Hrvatskoj zamarati svojim nakaradnim europejstvom i tobožnjim domoljubljem”, zaključuju u priopćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *