Mrak Taritaš poručila Plenkoviću: Grupa kuhara očitala vam je lekciju, a sporost opravdavate postupnim djelovanjem

Posted on

Autor: mo/h Izvor: otvoreno.hr

Anka Mrak Taritaš (Klub Glas i Centar), parafrazirajući francuskog kralja Luja XIV koji je rekao “Država to sam ja”, odnosno “država to smo mi”, ustvrdila je kako ju čine premijer i njegova svita koja ga okružuje i dodvorava mu se.

“Vi niste država i činite ju nesposobnom za sve koji u njoj žive”, poručila  je Mrak Taritaš poručivši kako je vladajuća stranka 90-tih godina prošlog stoljeća uništila sve što  se moglo.

Gledajući Zagreb u kojem nije započela obnova ni 10 mjeseci nakon potresa, a deseci obitelji i dalje su bez grijanja i tople vode, boji se, kaže, za Banovinu.

“Iako premijer i Vlada stoluju u Banskim dvorima, ovo nije vrijeme dvorova ni banova, već trebaju biti odgovorni i ponašati se demokratski. Ne mogu oduzeti pravo na kritiku njihovog lošeg rada, a baš se to čini u staroj HDZ-ovoj tradiciji”, ustvrdila je Mrak Taritaš ocijenivši neprihvatljivim tezu da onaj tko kritizira vlast ruši državu.

Premijer, kaže, napada jer se netko usudio kritizirati njegov rad, a da pri tome “nije dizao kralja Sunca u nebesa”.

“Grupa kuhara očitala im je lekciju, a premijer sporost u reagiranju na posljedice potresa opravdava postupnim djelovanjem”, dodala je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *