GLAS o Savjetu: Plenković ne može obuzdati ego i orbanovske sklonosti. Opasno je za građane

Posted on

Autor: Snježana Krnetić Izvor: 24sata.hr

Premijer i njegova Vlada pokazali su se apsolutno nesposobnima i nespremnima poslušati bilo koga u ovoj krizi i time pokazali nezrelost i nedoraslost svojim funkcijama, priopćili su iz GLAS-a…

– Premijer Andrej Plenković je iz Vladinog znanstvenog savjeta izbacio znanstvenike koji su mu javnim pismom pokušali ukazati na katastrofalnu situaciju u koju Hrvatska srlja bez potrebnih koraka za usporavanje širenja koronavirusa – priopćili su iz stranke. Navode kako to što se znanstvenici, koji su članovi savjeta, premijeru moraju obraćati pismom već samo po sebi pokazuje status koji imaju kod njega i koliko se njihova riječ uopće sluša.

– Plenković i njegova Vlada pokazali su se apsolutno nesposobnima i nespremnima poslušati bilo koga u ovoj krizi i time pokazali nezrelost i nedoraslost svojim funkcijama. Hrvatska u ovoj situaciji treba ozbiljne, odrasle, mudre i za empatiju sposobne lidere, a ne premijera koji ni po cijenu života građana ne može obuzdati ego i autoritarne orbanovske sklonosti – poručuju iz GLAS-a.

Ovaj potez premijera, ističu, možda je dosad najozbiljniji pokazatelj da je njegov karakter i način na koji vodi Vladu opasan za hrvatske građane te zaključuju kako će se tragične posljedice njegove “vladavine” tek, nažalost, zbrajati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *