Glas: Zadnji je čas da Hrvatska uhvati korak sa Zelenim planom

Posted on

Autor: Hina Izvor: hr.n1info.com

Na petu obljetnicu potpisivanja Pariškog sporazuma, stranka Glas apelirala je Vladi da poduzme hitne korake kako bi Hrvatska uhvatila korak sa Europskim zelenim planom, kojim se planira prelazak na klimatski neutralno gospodarstvo do 2050.

općenjem u subotu iz stranke Glas. Dodali su da je na petu obljetnicu potpisivanja Pariškog sporazuma, koji je svijet ujedinio u borbi protiv klimatskih promjena, Europska unija najambicioznije pristupila ispunjavanju njegovih ciljeva i planira prijeći na potpuno klimatski neutralno gospodarstvo do 2050. godine.

Smatraju da Europski zeleni plan i tranzicija na klimatsku neutralnost Hrvatskoj daju povijesnu priliku da postavimo industriju na potpuno nove temelje i postanemo jedna od najuspješnijih europskih zemalja, s visoko razvijenim zelenim i digitalnim tehnologijama.

Međutim, tvrde da Vlada, zasad ne pokazuje ambiciju i sposobnost za tu vrstu razvoja te kasni sa svim planovima i ključnim strategijama.

“Nemamo još usvojenu ni strategiju niskougljičnog razvoja, a po digitalnim kompetencijama i konkurentnosti smo i dalje na dnu Europe”, napomenuli su.

Ustvrdili su da je zadnji čas da se Vlada probudi uputivši joj apel da poduzme hitne korake i uhvati zadnju priliku za ubrzani zeleni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *