OGLASIO SE GLAS: HDZ bahato odbio interpelaciju oporbe i preuzeo odgovornost za korona katastrofu

Posted on

Autor: Hina Izvor: totalinfo.hr

GLAS je kritizirao vladajuću većinu zbog odbijanja interpelacije o pripremi zdravstva, koju je pokrenula čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš uz podršku Centra i ostalih stranaka.

“Iako su članovi Stožera jučer i sami konačno priznali da smo najgori u Europi što se tiče epidemije koronavirusa, vladajuća većina danas je bahato i samoživo odbila interpelaciju o pripremi zdravstva na drugi val epidemije”, stoji u priopćenju GLAS-a koje prenosimo u cijelosti.

U cjelonoćnoj raspravi prošli tjedan jasno se vidjelo da oporba ima konstruktivan i dobronamjeran stav, da je spremna dati svoj doprinos i sudjelovati, no Vlada je ipak odlučila cijeli proces zadržati između nekoliko ljudi.

Šteta, jer se interpelacijom tražilo da Vlada i Stožer redovito obavještavaju Sabor o mjerama koje su provedene i njihovim učincima i mjerama koje se planiraju. Kroz takvu raspravu mogla se dobiti šira politička podrška i Vladaje mogla dobiti konstruktivne ideje i savjete.

Ovako, nekoliko ljudi oko Plenkovićevog stola koji odlučuju o svemu, preuzeli su na sebe i odgovornost. Naravno, ne odgovornost za koronavirus, kako svaku kritiku cinično komentira ministar Božinović. Ali svakako odgovornost za to da smo i u borbi s koronavirusom najgori u Europi. Kao i uvijek, HDZ najbolje zna kako biti najgori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *